Híreink

Idősek napja

A tegnapi napon tartottuk a településen az idősek napi rendezvényünket. A műsorban verssel kedveskedett Szikszai Donát 6. osztályos tanuló, majd a Dalma dance tagjai (Gajdos Lilla, Rigó Petra, Pomázi Dorina és Kátai Nóra) léptek fel. A Bársonyvirág énekkar dalcsokorja következett, majd egy vidám jelenetet adott elő Vasas Ferencné és Viola Sándorné. Vendégünk volt Bárkányi Adrienn, aki operett és musical slágerekkel szórakoztatta az időseket. Köszönjük a fellépőknek a műsort! A zenéről és a jó hangulatról Kajos Kálmán gondoskodott. A napot tombolahúzással zártuk, ahol minden megjelent ajándékkal térhetett haza. Néhány kép az eseményről.

Szikszai Donát 6. osztályos tanuló
Dalma dance
Bársonyvirág énekkar
Viola Sándorné és Vasas Ferencné A buszmegálló című jelenete
Bárkányi Adrienn

Sportcsarnok avató

Szeptember 21-én pénteken ünnepélyes keretek között átadásra került a sportcsarnokunk, ami abból az 581 millió forintos állami támogatásból épült , mely a település sportinfrastruktúráját hivatott fejleszteni. A csarnokot már birtokba vették az iskolások és a labdarúgók is, a jövőben pedig új sportágak is lehetőséget kapnak.

Az 581 millió forintos támogatásból megépült a sportcsarnok lelátóval együtt, a kiszolgáló épületben pedig négy öltöző, egy tornaszoba, játékvezetői öltöző és oktató konferenciaterem is helyet kapott. Kiépült egy élőfüves pálya öntözőrendszerrel és világítással, de a közeljövőben műfüves pálya is készül majd.

Dr. Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztérium európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára maga is aktív sportoló, így a sporthoz köthető fejlesztések közel állnak a szívéhez. Köszöntőjében kiemelte az ismert mondás igazságát, miszerint Ép testben ép lélek. Ugyanis ha rendszeresen sportolunk és karban tartjuk a testünket, fittebbek, szellemileg frissebbek leszünk, ami jó hatással van a szervezetünkre, és megelőzhetjük a betegségeket. Az államtitkár arról is beszélt, hogy hazánkban 2017-ben emelkedett a szabadidő és versenyszerűen sportolók száma 2015-höz képest.

dr Vitályos Eszter államtitkár asszony, Alapi József polgármester, dr Kállai Mária országgyűlési képviselő asszony szalagátvágás

Az ünnepségen dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy érdemes letelepedni a kistelepüléseken és itt maradni. Majd ismertette a Szászbereken megvalósult fejlesztéseket. Intézmények újultak meg, útfelújítások történtek, járdát építettek, de az orvosi eszközöket is fejlesztették. Jelenleg pedig folyamatban van az ipari park, az ökopálya, és a parkerdő kiépítése.

Bánhidy Vajk, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet igazgatója felhívta a fiatalok figyelmét, hogy egy teljesen új időszámítás kezdődik az iskolában. Majd arra kérte a gyerekeket, felnőtt korukban is emlékezzenek arra, hogy Szászberek mennyire szerette őket, és azt kívánta, ők is legalább annyira szeressék Szászbereket.

Ezután Máthé György esperes, plébános és Miklós János plébános felszentelte az épületet, majd Alapi József, dr. Kállai Mária és dr. Vitályos Eszter ünnepélyesen átvágta a nemzetiszín szalagot.

Az ünnepségen Lisztes Krisztián és Telek András sokszoros válogatott futballisták is tiszteletüket tették, délután pedig fel is avatták az új sportcsarnokot. A Magyar Parlament válogatottja játszott labdarúgó mérkőzést a Szászbereki Öregfiúk csapatával. Az utóbbi gárdát Pető Zoltán is erősítette édesapjával, idősebb Pető Sándorral és testvérével, ifjabb Pető Sándorral.

Ezután a Maros-széki polgármesterek és városi tanácsosok mérkőztek meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közélet csapatával, melyben több település vezetője, köztük Alapi József polgármester, valamint Piroska Miklós a megyei közgyűlés elnöke, illetve Katona Károly, a megyei kormányhivatal főigazgatója is rúgta a bőrt.

Sport és egészségnap

Kedves Lakosok!

Szászberek Község Önkormányzata szeretettel hívja és várja a lakosságot 2019. szeptember 21-én megrendezésre kerülő Sport és egészségnapunkra. 13.30-tól IX. Laki Imre emléktorna a sportcsarnokban Szászberek öregfiúk csapata mérkőzik Besenyszög, Jászladány és Újszász csapatával. 15 órától egészségügyi szűrővizsgálatok a sportcsarnokban, • Cukor-, tüdőkapacitás-, vérnyomás-,testtömeg index mérés
• Bőrgyógyászati mérés
• Szemészeti szűrés
• Egészséges életmód,táplálkozási tanácsadás

Előzetes bejelentkezés nem szükséges!

SZÍNPADI PROGRAMOK:
15.00 Családi torna Cserba Beával
16.00 Helyi fellépők műsora
17.00 Sztruhala József műsora
18.00 Bereczki Zoltán akusztikus koncert
19.00 Eredményhirdetés, tombola
20.15 Bagi Zoltán örökzöld slágerek
20.45 Matyi és a hegedűs

21.30 Retro disco

íjászkodás, ugrálóvár, arcfestés várja a gyerekeket.

Katonai toborzó sátor, helikopter szimulátor

plakát sport és egészségnap

Ingyenes képzési lehetőség

Pályázati képzés kínál lehetőséget álláskeresőknek a foglalkoztathatóságuk és a munkaerő-piacon való elhelyezkedésük esélyeinek növelésére. A ,,Közösségépítést, felzárkóztatást ösztönző térségi műhelymunka” elnevezésű pályázat kompetenciafejlesztő képzésére az alábbi dokumentumban felsorolt feltételekkel jelentkezhetnek a résztvevők. 

A képzési ajánlatról Nagy Margit mentor és Bagi Nóra könyvtáros adnak bővebb felvilágosítást az érdeklődőknek. 

e-mail: konyvtar.szaszberek@gmail.com; telefon: 0620/517-1162

2019. augusztus 20.

2019. augusztus 20-án az államalapítás és új kenyér ünnepét tartottuk településünkön. A program az új kenyér megáldásával kezdődött, majd Alapi József polgármester és Szakács Béla Küküllőszéplak polgármestere felvágták a kenyereket.

Szakács Béla, Miklós János és Alapi József kenyérszegés

A rendezvényre kilátogatók íjászkodhattak, a gyerekeknek ugrálóvár és lufihajtogató bohóc állt a rendelkezésükre. Színpadi műsorok szórakoztatták a közönséget.

Czigány Judit és Szerémy Dániel ünnepi műsora

A délután folyamán a Cozombolis együttes lépett színpadra.

Cozombolis

19.00 órától A Jó Laci betyár szórakoztatta a közönséget.

A Jó Laci betyár
UV show