Besenyszögi Eszterlánc Óvoda Szászbereki Telephely

 Besenyszögi Eszterlánc Óvoda Szászbereki Telephely

Cím: 5053 Szászberek, Móricz Zsigmond út 3.
Telefonszám: 06-56 / 655-111.
E-mail cím: szaszberekovi@freemail.hu

 

Az óvoda épülete, mely 1962-ben épült Szászberek község középpontjában található. Az udvarunk rendkívül kedvező körülményeket biztosít a szabad levegőn való tartózkodásra. Tágas, füvesített, az EU szabványnak megfelelnek a beépített udvari játékok. Az elmúlt években lakópark épült, melynek következtében a lakosság gyarapodásnak indult. Emelkedett az óvodás gyermekek létszáma is. Óvodánk 50 férőhelyes ebben a tanévben 30 fő a beírt létszám.

A környező településekről 11 gyermek jár az óvodánkba. Két vegyes életkorú /Napsugár, Katica/ csoporttal működünk. 3 fő óvodapedagógus látja el a nevelési feladatokat, közülük 1 fő tagintézmény vezető. Az óvónői párok csak az egyik csoportban biztosítottak,ezért délután egy összevont csoporttal működünk. Az óvodapedagógusok munkáját 2 fő szakképzett dajka segíti, akik egyben megosztott munkakörben látják el a melegítő konyhai és az udvari teendőket.

Óvodánk gyermekközpontúságával optimális feltételek mellett biztosítja a gyermekek fejlődését. Személy-központúságával a gyermeki jogok érvényesítését helyezi előtérbe. Játékközpontú napirendünkben a szabad játék túlsúlyával, annak elsődleges szerepét hangsúlyozza.

Gyermekképünket a következőképpen tudjuk összegezni: minden gyermek egyedi befogadó, vonzódik az élményekhez, a meséhez, zenéhez és az alkotó tevékenységekhez. Ha mindezt minden gyermek az óvodában megkapja, kialakul az óvodás tartása, önállóvá, nyugodttá és kiegyensúlyozottá válik. Tud nevetni, felfedezni, csodálkozni.

Óvodánk modellértékű, minden dolgozó kommunikációja, gyermekkel való bánásmódja, viselkedése minta a gyermekek számára.