Képviselő Testület


Képviselő Testület

Meghívó

Változás a képviselő-testületben

A 2014. október 12-i választásokat követően hatályba lépő új összeférhetetlenségi szabályokra tekintettel Fábián Attila megválasztott képviselő bejelentette összeférhetetlenségét és lemondását. Az új törvényi szabályozás szerint ugyanis önkormányzati képviselő nem lehet rendvédelmi szerv hivatásos állományú tagja.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvényben meghatározottak szerint, ha az egyéni listáról megválasztott képviselő helye üresedik meg, helyére a következő legtöbb szavazatot elért jelölt lép. Erre tekintettel a Helyi Választási Bizottság a 2014. november 12-én megtartott ülésén a helyi önkormányzati képviselők 2014. október 12-i választásának szavazóköri jegyzőkönyve alapján megállapította, hogy a következő legtöbb szavazatot elért jelölt Tamási Kinga független jelölt. A Választási Bizottság elnöke átadta Tamási Kinga részére a megbízólevelét, és a képviselő letette a törvényben előírt esküt is.

Fábián Attila Nándor képviselő lemondása

Tisztelt Szászberekiek, Tisztelt Választóim!

Sajnálattal tudatom Önökkel, hogy az új választási törvény értelmében – én, mint a Jász- Nagykun Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatásos állományú tagja –, összeférhetetlenség miatt, le kell mondanom a helyi képviselői mandátumomról.

Az új törvénymódosítás a választások napján lépett hatályba, és ettől számított 30 napon belül kellett eleget tennem annak, hogy eldöntsem, melyik utat választom: maradok hivatásos tűzoltó, vagy inkább leszek képviselő.

Bővebben: Fábián Attila Nándor képviselő lemondása

Képviselő- testület

A 2014. október 12-én tartott önkormányzati választásokat követően október 21-én megalakult az új képviselő- testület.

A képen láthatóak balról: Szalkai Sándor, Bezzeg László, Fábián Attila önkormányzati képviselők, Alapi József polgármester, dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, Gyáfrás László önkormányzati képviselő, Szabó József alpolgármester, ill. Lajkó József önkormányzati képviselő.

E-Ügyintézés

Széchenyi 2020

ELBIR

 

A Kohner örökség megőrzése

KÖZALAPÍTVÁNY

JNSZ Megyei Könyvtárportál

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Könyvtárportál

SZÁSZBEREK SE TÖRTÉNETE