Pályázatok

Turizmusfejlesztés Zagyvarékas, újszász és szászberek településeken A „Zagyva Ökopark” c. PROJEKT keretein belül

Megújul a Besenyszögi Eszterlánc Óvoda Szászbereki Tagintézménye

 

 

 
Belső konyha                                                                       Belső mosdó
  
 
Külső fotó 01                                                                       Külső fotó 02
  
 
 
 
 

Szászberek Község belterületi csapadékvíz rendezése

Itthon otthon- Széplakiak látogatása

Az „Itthon otthon Széplakiak látogatása” című projekt keretében 2016. április 30-án, szombaton a községi sportályán és környékén megrendezésre került községi rendezvényünk nagy esemény volt Szászberek életében, hiszen testvértelepülésünk lakói is ellátogattak hozzánk. Első alkalommal érkezett nagyobb létszámú csoport Küküllőszéplakról, aminek köszönhetően a két település között még jobban elmélyülhetett az egymás iránt érzett tisztelet és barátság.  

Programok sokaságával készültünk tiszteletükre. Elsőként mutatkozott be a nagyközönség előtt a Szászbereki Nyugdíjas Klub Énekkara, a fellépők között volt Fazekas Rozika nótaénekes, közösségünk tánccsoportjai, a Dalma Dance Szászbereki Tagozata, valamint Püspöki Dávid tanítványai, a Cuháré Néptáncegyüttes, a Jászsági Hagyományőrző Egylet, akik népéletet bemutató előadással készültek vendégeink tiszteletére. A sztárvendégünk Varga Miklós volt, aki nemzeti érzelmű dalaival fejezte ki azt a szoros köteléket, mely bennünket, magyarokat határokon innen és túl összeköt.

A gyermekek szórakoztatását a Tarisznyás Műhely közreműködésével egész napos játszóház és népi játéktér várta, míg a nagyobbak pedig virtusvetélkedőn mérhették össze erejüket, ügyességüket. A délután egyik fénypontja a gyerekeknek szóló meglepetés volt, ami nem más lehetett, csak is az édesség, melyet helikopterből szórtak a futballpályára. Délután ingyenes ugrálóvár és trambulin, valamint pónilovaglás is várta a kisebbeket.

A délután folyamán nemzetközi barátságos labdarúgó mérkőzés zajlott a nagy múltú szászbereki, és az újonnan alakult külüllőszéplaki játékosok között, melynek elindításában és a kezdő rúgás elégzésében közreműködött dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő. Ezúton is köszönjük neki! A találkozó a hazaiak 1-0 győzelmével zárult.

Ezt a – jó időnek is köszönhetően is- nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 800.000 Ft-os pályázati támogatásával valósította meg Szászberek Község Önkormányzata.

Képek elérhetők a www.szaszberek.hu új galériájában.

Testvértelepülésünk honlapját a www.primariasuplac.ro

  címen találhatják.

 

A pályázati fórum előadásai

A 2013. június 5-ei pályázati tájékoztató és tanácsadás előadásai letölthetőek az alábbi linkekről:

Széchenyi Programiroda bemutatása

Foglalkoztatási és vállalkozóvá válási pályzáati lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében

Sikeres projektmegvalósítás az Új Széchenyi Terv keretein belül

LEADER pályázatok benyújtása 2013

E-Ügyintézés

Széchenyi 2020

ELBIR

 

A Kohner örökség megőrzése

KÖZALAPÍTVÁNY

JNSZ Megyei Könyvtárportál

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Könyvtárportál

SZÁSZBEREK SE TÖRTÉNETE