Egyház

Egyházi hírek

Felhívom szíves figyelmüket arra, hogy március 24-ig a vasárnapi szentmisét délután fél 4-kor, húsvétvasárnaptól pedig délután 4 órakor kezdjük.

Ha teheti, támogassa egyházunkat adója 1%-val. A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011.

Az adó 1%-ával is támogatható alapítványunk:

Szászbereki Kisboldogasszony Alapítvány. Adószáma: 18842975-1-16

Bővebben: Egyházi hírek

Kezdődik az iskola

Amikor ezek a sorok a kedves Olvasók kezébe kerülnek, már elkezdődött az iskola. Minden tanév új kihívást jelent mind a tanulók, mind a pedagógusok részére. Különösen érvényes ez azokra, akik most léptek az általános iskola első osztályába, de nem kevésbé kihívás azok számára, akik most kezdik pedagógusi szolgálatukat. Nagyon fontos, hogy mindnyájukat együtt érző szeretetünk és imánk kísérje. Persze ez nemcsak a most kezdőkre, de minden tanulóra és nevelőre egyaránt érvényes.

Bővebben: Kezdődik az iskola

Lelki Nap

A Kolping Katolikus Iskola életében nagy várakozás és kíváncsiság előzte meg az október 26-án tartott Lelki Napot, amely minden várakozást felülmúlóan sikerült: az ország több egyeteméről, főiskolájáról és középiskolájából érkezett mintegy 20 vallásos fiatallal és két szalézi nővérrel való találkozás igen nagy élményt jelentett mind a tanulóknak, mind vendégeinknek.

Bővebben: Lelki Nap

Adolf Kolping rövid életrajza

Aki részt vett a szászbereki iskola tanévzáró ünnepélyén, az hallhatta az iskola vezetőjének bejelentését, miszerint idén szeptembertől az iskola – mint katolikus iskola működik tovább és fenntartója a Magyar Kolping Szövetség lesz. Célszerűnek látszik egy rövid összefoglaló ismertetésben magyarázatot adni a fenti név eredetéről. A jelen cikkben foglaltak az egyházközségünk kiadásában megjelenő Remény Tanúi c. hetilapban ezután megjelenő cikkeinek rövidített változatát képezik.

Bővebben: Adolf Kolping rövid életrajza

1. oldal / 4

E-Ügyintézés

Széchenyi 2020

ELBIR

 

A Kohner örökség megőrzése

KÖZALAPÍTVÁNY

JNSZ Megyei Könyvtárportál

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Könyvtárportál

SZÁSZBEREK SE TÖRTÉNETE