ELBIR

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet szentel az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének növelésére, a megelőzési felhívások propagálására, a rendőrségről alkotott pozitív kép erősítésére, a bűncselekmények felderítésére, megelőzésére. 

Az internet adta lehetőségeket a bűnmegelőzés szolgálatába állítva hírlevelekben tájékoztatják a lakosságot annak érdekében, hogy a legfontosabb információk a lehető leghatékonyabban eljuthassanak mindenkihez. A hírleveleket honlapunkon is az alábbiakban közzéteszük.

Szünidei tanácsok

A nyári szünidő beköszöntének alkalmával szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mennyi veszély leselkedik a gyermekekre a vakáció ideje alatt. Ahhoz, hogy a nyár gondtalan legyen, tartsunk szem előtt néhány tanácsot, elősegítve, hogy az iskolakezdésnél semelyik diáknak se kelljen kellemetlen vakációs élményekről beszámolnia!
 
 

Vízparti veszélyek

A folyóvizekben (folyók, állandó és időszakos vízfolyások, holtágak) és állóvizekben (mesterséges és természetes tavak), továbbá vízi létesítmények (csatornák) vízében (a továbbiakban együtt: szabad vizek) fürödni azokon a helyeken szabad, amelyek kijelölt fürdőhelyek, illetve nem esnek tiltó rendelkezés alá.
 
 

Üzletbiztonság

A különböző üzletekben, kezdve az óriási méretű bevásárló centrumoktól az egyszemélyes boltokig bezárólag a legfontosabb, az ott dolgozók valamint a vásárlók biztonsága, illetve a sérelmükre elkövetett jogsértések kockázatának csökkentése. Az ünnepek közeledtével, a karácsonyi készülődés időszakában is kiemelt figyelmet kell fordítani a pénzintézetek, üzletek biztonságára...

Az üzletek biztonságával kapcsolatos hírlevél letölthető ide kattintva.

Jó tanácsok téli szünidőre

Tél, hó, szánkózás, karácsony, mákos bejgli, ajándékozás, szilveszter, öröm….  Iskolásként sok minden jó és szép dolog jut eszünkbe amikor  a téli szünidőre gondolunk.

De vajon belegondolunk-e a ránk leselkedő veszélyekre és a bekövetkezhető balesetekre? Fontos, hogy tisztában legyetek egy-két számotokra is hasznos információval, hogy a téli szünidő a kellemes élmények miatt legyen felejthetetlen! 

A téli szünidővel kapcsolatos tanácsok letölthetők ide kattintva.

Autósok figyelem!

A jó idő beköszöntével egyidejűleg nemcsak a kirándulásra vágyó autósok, hanem a tolvajok is megjelennek az utakon. Sajnálatos tapasztalataink szerint ezen bűnelkövetők sok esetben az áldozatok gondatlanságának, figyelmetlenségének köszönhetik sikereiket...
 
 

1. oldal / 2

E-Ügyintézés

Széchenyi 2020

KÖZALAPÍTVÁNY

SZÁSZBEREK SE TÖRTÉNETE